Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3FR 201French III3+0+033

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı İngilizce Mütercim Tercümanlık
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu ders ünitesini başarıyla tamamlayan öğrenciler/öğrenciler:
Öğrenciler, ilerideki derslerine temel oluşturacakları dil becerilerinin hedeflenen düzeylerini kullanarak kendilerini anlayabilir ve ifade edebilirler.
Dersin İçeriği Bu ders, bölüm öğrencilerine temel dil becerileri kazandırmak için tasarlanmıştır. Dört beceriden yararlanarak öğrencilerin çalışma dilini anlama ve temel durumlarda kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeyi amaçlar.
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr.Gör. EBRU GÜLER
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Entre Jeunes, Class IX (CBSE) Textbook Lessons 1-12.
- Berthet, Annie; Daill, Emmanuelle; Hugot, Catherin; Kizirian, Véronique M.; Waendendries, Monique. (2012). Alter Ego+ A1 Methode De Français. Paris: Hachette Livre.
- Grégoire, Maia. (2012). Grammaire Progressive du Français avec 400 exercices Niveau débutant. CLE International.
- Siréjols, Evelyne. (2002). Vocabulaire en Dialogues Niveau débutant. CLE International.
- Miquel, Claire. (2005) Grammaire en Dialogues Niveau débutant. CLE International.
- Handouts supplied by the lecturer

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 35
Ödev 10 % 10
Devam 14 % 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 45
Toplam :
26
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Ödevler 5 2 10
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 28 28
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 3 90

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Artikeller, iyelik sıfatları, işaret sıfatları, edatlar, fiiller (présent, futur proche, futur simple, pronominal fiiller, passé composé, impératif, imparfait, passé récent, conditionnel présent), soru oluşturma (soru sıfatları ve zamirleri dahil), olumsuzları öğrenmek , şahıs zamirleri, basit akraba zamirleri


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Bir ziyaret programını anlama. İsimden önceki sıfatlar; Sıfatın yerine göre anlam değişiklikleri. "üzerinde" zamiri
2 Şimdiki zaman. Birkaç Fransız şairi tanımak. Önceki konuların gözden geçirilmesi.
3 DELF A1 alıştırması. Favori yemek tatlarını gösterir. Bir restoranda bir menüyü anlama ve oluşturma. Yeme alışkanlıklarından bahsetmek. Frekans ifade etmek.
4 Bir kıyafeti tarif etmek. Olumlu/olumsuz değerlendirme yapmak. Kıyafet tavsiyeleri vermek. Kişisel zamirler COD.
5 Hediye seçimi. Bir nesneyi karakterize etme. Çevrim içi Alışveris. Kişisel zamirler COI. -able ile sıfatlar
6 Konuşma alıştırması. Renkler. Önceki konuların gözden geçirilmesi. DELF A2 alıştırması.
7 Ara Sınav
8 Alışveriş. Gıda alımları yapmak. Bazı dükkan ve meslek isimleri. Miktarın kesinliği. "en" zamiri.
9 Restoran seçimi. Restoranda sipariş vermek. Restoranda bir değerlendirme yapmak.
10 Anılar hakkında konuşmak. Geçmişi bugünle kıyaslamak. “İmparfait” zamanı. Karşılaştırma yapmak.
11 Fransa'daki kültürel alanlar. Önceki konuların gözden geçirilmesi. Önceki konularda alıştırmalar. DELF A2 alıştırması.
12 Bir daireyi, bir evi tarif etmek. Konaklamadan, mobilyalardan bahsetmişken. Zaman işaretleri “il y a” ve “depuis”.
13 Konaklama yeri aramak. Farklı bir yaşam biçimini anlatmak.
14 Bir oda arkadaşı/ev arkadaşı bulmak, ilişkiler hakkında konuşmak, kuralları ifade etmek. Önceki konuların alıştırmaları.
15 Tekrar
16 Final Sınavı


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12
Tüm 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Ö1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.ankarabilim.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=77886&lang=tr&curProgID=5811